Кашони и опаковане

СТУДЕНТИ „ХАМАЛИ СОФИЯ“ ПРЕДЛАГАТ ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ ОПАКОВКИ И КАШОНИ ЗА ОПАКОВАНЕ, СЪХРАНЕНИЕ И ПРЕМЕСТВАНЕ НА БАГАЖ

За да могат да бъдат транспортирани Вашите мебели, трябва да бъдат опаковани. Независимо дали сте решили да опаковате сами, или сте взели решение да възложите това на хамалите, които ще пренасят вещите Ви, се нуждаете от подходяща опаковка.

Подходаща е онази опаковка, която ще осигури безпроблемно транспортиране на Вашите мебели и обзавеждане. Сдружение „Хамали – София” ви препоръчва като най-удачни три пластовите кашони, които са предпочитани в локалното преместване на товари. Пет пластовите кашони се препоръчват за международни премествания или за премествания с по-дълга дестинация. Здравината на кашона трябва да бъде съчетана със запечатващата функция на тиксото.

КАШОНИ И ОПАКОВКИ
 

  • Кашони за документи
  • Кашони за вещи и битови материали
  • Опаковане в кашони на дребни артикули
  • Кашони за дрехи и завивки
  • Скреч фолио
  • Айропласт
  • Наелонови чували
  • Сезалови чували
  • Тиксо (скоч)

Но някои вещи не позволят транспортиране в кашон – заради техни размер и вид – за тази цел хамалите използват други опаковачни материали. За тази цел се използват различни заместители на кашоните – скреч фолио, аеропласт, чували.

Кашони

Кашонът е опакавачен мателиали, който е най-често използван при пренасянето. В зависимост от вида на вещите, които е възложена на хамалите да пренесат и от вина на дестинацията, която предстои, кашоните са няколко групи:

Кашони за документи и книги – 40x30x30 (трипластов).

Кашони за документи и книги – 45х34х34 (трипластов).

Кашони за покъщина, посуда и малки вещи – 55х35х35 (трипластов).

Кашони за дребни артикули – 60х40х40 (трипластов)

Кашони за дребни артикули – 60х40х40 (петпластов)

Кашони за сгънати дрехи и завивки – 70х50х40 (трипластов)

Кашон за дрехи със закачалки. Това са специални, поръчкови кашони с размер 50х50х120

Скреч фолио

Това е опаковаче материал, намиращ проложение при опаковането на мека и твърда мебел, матраци, техника и други. То не предпазва от удар и небрежно носене, но чрез отличното си прилепване към предмета препятства неговото замърсяване, овлажняване и хлъзгане при носене от хамалите.

Айропласт (bubble film)

Предпазва от удар и нараняване и служи за опаковане на чупливи предмети. Препоръчително е използването на bubble film при транспортиране на огледала, стъклени плоскости или мебели независимо от разстоянието, тъй като айропласта понижава риска от увреждане на чупливия предмет.

Чували найлонови  

Това е класическият чувал, оформен с подгъви, здраво дъно и отворен отгоре за големи обеми и предмети. Сред специфичните характеристики на чувалите, които ги правят подходящи в хамалските услуги са високи технологични свойства за използването на чувалите при неблагоприятни условия. Препазва не само от запрашане, но и от влага.

Чували сезалови.

Това са здрави чували, технологияна на изработка, на които позволява, когато канапът се завърже на възел да не се разплита. Селзаловите чували са издържливи на триене и това ги прави подходящи в хамалските услуги за опаковане на разнородни вещи и предмети.

Тиксо /скоч/

Използва се за подготовака на кашоните и товара за пренасяне. Задължително е да използва широколентова ролка от гледна точка на постигане на качеството на опаковането, тъй като тясната лента тиксо е практически с ниска ефективна стойност.


Call Now ButtonОбади се сега