хамали софия

ХАМАЛИ СОФИЯ

Хамали София 2

хамали софия 3

хамали софия 4

хамали софия 5

 

ХАМАЛИ ЗА ГРАД СОФИЯ И СОФИЙСКА ОБЛАСТ

ИМАМЕ СОБСТВЕНИ КАМИОНИ И БУСОВЕ, ФИРМА С 20 ГОДИНИ ОПИТ

ХАМАЛИ

Бенер. Нека накратко изброим основните положения на теорията му. Тук всичко е хамали просто и ясно.

В крайна сметка всички ние се храним със слънчева енергия. Това е нашият първичен източник. Всичко останало, включително въглищата хамали, нефтът и газът, са вторични. Засега не слагаме в сметката космическата енергия.

Растенията пряко усвояват слънчевата енергия. Те са единствените същества на Земята, които са способни да правят това. (Няма да говорим за слънцеядите и праническото хранене, за да не усложняваме темата.)

Заедно с растенията ние консумираме слънчева енергия. С други думи, тя идва до нас чрез тях. Животните от следващото стъпало на хранителната пирамида също се хранят с растения. Хищниците, стоящи на едно стъпало по-горе, се хранят с телата (труповете) на растителноядните животни. Тези, които се хранят с растения, получават слънчева енергия от първа ръка. А които се хранят с животни – хамали от втора. Щом животните (и птиците, разбира се) се хранят с животински белтък, вече от трета.

Растенията са храна от първи род. Тя съдържа както растителни белтъчини, които лесно се усвояват, така и първични аминокиселини, от които се синтезират белтъчините.

Месото от растителноядни животни е храна от втори род. Те са втори поред след растенията посредници при предаването на слънчевата енергия. Всички следващи в тази верига могат да се смятат за низши хранителни източници. Много малко животни в Природата се хранят с месото на хищниците. По принцип тяхното месо може да се усвои, но онези, които се хранят с него, са устроени по-особено.

Тъй като обаче човекът в своя „производствен процес” за приготвяне на храна отива по-нататък, Бирхер-Бенер въвежда и понятието некробиоза – умъртвяване хамали отначало на живата плът, а след това и на мъртвата.

Както е известно, убийството на същество, което се намира на достатъчно високо ниво на съзнание, за да разбира, че го убиват, не минава безследно за неговото тяло. В кръвта се изхвърлят субстанции, полагащи в месото печата на смъртта – и на физико-химичен, и на енергоинформационен план. Вследствие на това тази храна, разглеждана в качеството на източник на слънчева енергия, става от още по-нисък вид.

Следващият етап е умъртвяването на жива плът. Ние не намираме в това нищо необичайно и удивително, защото още от самото си раждане наблюдаваме този „процес” и свикваме с него като нормална част от живота. Но наистина ли това е нормално от позицията на Природата? Представете си, че никога не сте виждали как пекат месо и дори си нямате понятие, че това е възможно и нужно да се прави хамали. То е мъртво, а вие го правите още по-мъртво. Много странно. И нещо не е наред, не се връзва.

Кои сме ние всъщност – деца на Природата или извратеняци и деградирали типове? Вероятно хамали никой още не е поставял въпроса от тази гледна точка.


Log out of this account

Leave a Reply

Call Now ButtonОбади се сега